Allereerst van harte gefeliciteerd!

Er is een bijzondere periode aangebroken om heerlijk van te genieten. Naast genieten, komen er tijdens de zwangerschap opeens veel nieuwe zaken op je af. In deze periode neem je dan ook tal van belangrijke beslissingen waarbij je uit wilt kunnen gaan van betrouwbare informatie. Voor de eerste periode is het organiseren van professionele kraamzorg essentieel maar ook is het vinden van een fijne plek voor jouw kind, wanneer je na de bevalling weer gaat werken, van groot belang. Als (aanstaande) ouder wil je vanzelfsprekend het allerbeste voor jouw kind. Bij ons ben je voor beiden aan het goede adres.

PKZ Kraamzorg is sinds 1994 een begrip in Zoetermeer
Bij PKZ vindt je de zorg voor jouw gezin die je nodig hebt voor, tijdens en de eerste dagen na de bevalling.

&

Kinderopvang De Drie Ballonnen is méér dan kinderopvang
Bij Kinderopvang De Drie Ballonnen ben je aan het juiste adres. Wij zorgen voor een omgeving waarin je jezelf thuis voelt, net als je kind, zodat je met een gerust hart kunt gaan werken.

Samen één gedeelde pedagogische visie

De Drie Ballonnen en PKZ Kraamzorg delen tevens een unieke pedagogische visie: “Wat je zaait is wat je oogst”. Alles wat we de kinderen van jongs af aan meegeven ( zaaien ) draagt bij aan hun ontwikkeling ( oogsten ). Dus hoe mooi is het om als opvoeder iets in handen te hebben om bewust positieve dingen aan kinderen mee te geven? Deze visie biedt een verfrissende en inspirerende nieuwe kijk op kinderen en opvoeden. Om deze visie terug te koppelen naar de dagelijkse praktijk gebruiken we de methode Zaaigoed. Zaaigoed bestaat uit 28 positieve boodschappen die je als opvoeder in iedere opvoedingssituatie kan gebruiken. Door met Zaaigoed te werken helpen we mee aan een gunstig pedagogisch klimaat die erg belangrijk is in de eerste jaren van het kind. Zo dragen wij ons steentje bij aan de toekomst. Want alle kinderen van nu zullen de volwassen van later zijn.

Meer informatie

Wij begrijpen dat je bij de keuze van kraamzorg en kinderopvang niet over één nacht ijs gaat en adviseren daarom graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Kraamzorg

Om een indruk te geven over de kraamzorg en over de zorg die PKZ Kraamzorg kan bieden, kan je de website www.pkzkraamzorg.nl bezoeken. Voor aanvullende informatie over de kraamzorg van PKZ Kraamzorg, kan je terecht bij de kraamconsulenten, zij helpen je graag verder. PKZ is iedere werkdag bereikbaar van 9:15 tot 15:15 uur via het telefoonnummer 079- 343 13 14. Je kan ook mailen via contact@pkzkraamzorg.nl

Een bewuste keuze

Wanneer je voor PKZ-Kraamzorg kiest, dan kies je bewust voor kwaliteit. De zorg wordt aangeboden door een professioneel en enthousiast team, dat zorg draagt voor de gezondheid en veiligheid van jouw en je pasgeboren baby. PKZ voldoet aan de meest recente wet- en regelgeving, heeft alle verplichte certificaten en werkt nauw samen met alle partners in de geboortezorg in Zoetermeer.

Altijd snel aanwezig

Wanneer je gaat bevallen, of thuiskomt met de baby is het fijn om te weten dat je op PKZ kunt rekenen. Op ieder gewenst moment zullen zij de zorg inzetten. Dit geldt voor zowel assistentie bij de thuis- of poliklinische bevalling in het Lange Land Ziekenhuis, als het verlenen van kraamzorg.

Inschrijving

Tijdens de eerste periode van je zwangerschap, kan je inschrijven voor kraamzorg via een button op de homepagina van www.pkzkraamzorg.nl. Je ontvangt na inschrijving een bevestiging via de e-mail.

Voorlichting

Om jonge ouders goed te kunnen begeleiden en eerlijk te informeren verzorgt PKZ informatieavonden en cursussen. Soms in samenwerking met andere disciplines in de geboortezorg. Op de website, bij de Button Extra in het menu, vindt je onder de regel informatieavonden & cursussen het aanbod.

Kraamtijd

De eerste 6 weken na de bevalling wordt de kraamtijd genoemd. Dit is een leerzame periode waarbij nieuwe ervaringen opgedaan worden. In deze tijd leren de jonge ouders hun baby kennen en verzorgen. Ook het herstellen van de bevalling en het integreren van de baby in het gezin staat volop in de belangstelling.

De kraamzorgverleners zijn er trots op dat ze jonge ouders in de eerste week van hun baby een rol mogen spelen in de begeleiding en de verzorging van het “kraamgezin”.

De kosten van de kraamzorg (tarieven)

Kraamzorg en bevallingsassistentie in de thuissituatie zijn opgenomen in het basispakket en wordt, behoudens een wettelijk eigen bijdrage per uur, vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor de poliklinische bevalling brengt het ziekenhuis je een vastgesteld tarief in rekening.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet je uiteraard wel verzekerd en ingeschreven zijn bij een kraamzorginstelling die een overeenkomst heeft met uw zorgverzekeraar. PKZ heeft met alle Nederlandse zorgverzekeraars een overeenkomst. In veel aanvullende verzekeringen is (gedeeltelijke) vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage geregeld evenals een tegemoetkoming in de kosten van een poliklinische bevalling.

Tot slot

Rest ons om je een hele gezonde en fijne zwangerschap toe te wensen. Veel succes met de keuzes die je gaat maken en veel plezier met de voorbereiding op de geboorte je baby.