De Drie Ballonnen overhandigde Stichting Opkikker op 7 december een cheque

Heel 2017 stond bij De Drie Ballonnen kinderopvang in het teken van het 25ste jubileum. Feesten met activiteiten in het thema: tussen Kunst & Kids. We kozen Stichting Opkikker als begunstigde van de mooie acties die georganiseerd werden! Hieronder staan alle acties nog even op een rij.

Creatief inzamelen met kunst

Het feestjaar startte met een ‘locatie-kunstwedstijd’. Kinderen van alle locaties knutselden met de 'doe-maar-gek-box' prachtige creaties. Ellen Vermeulen, een bekende kunstenaar uit Zoetermeer, hielp mee om uit alle kunstwerken een winnaar te kiezen. Wethouder Isabelle Vugs onthulde het winnende kunstwerk dat geëxposeerd werd in het Stadsmuseum te Zoetermeer. Na de 'tussen Kunst & Kids' themaweken verkochten de kinderen hun kunst op hun locatie via kunstmarkten. De opbrengst ging naar Stichting Opkikker.

Spetterende jubileumjaarfeesten 

Op zaterdag 23 september 2017 vierden de kinderen van het kinderdagverblijf hun 25ste jubileumjaarfeest geheel in het thema ‘tussen Kunst & Kids’. Een spetterend feest waarbij de kinderen zichtbaar genoten van de feestelijkheden: een kindertrein die door de wijk reed, een draaimolen, een springtaart, levende standbeelden, een voelmuseum, La Bella Dame, reuzenbellenblaas, een kunstlokaal met schildersezels, kunstenaar Rémy en kunstenaarsactiviteiten.

Op 29 september en 6 oktober was het ook bij de buitenschoolse opvang tijd voor feest. Jump XL opende haar deuren speciaal voor kinderen van de buitenschoolse opvang van De Drie Ballonnen. De BSO-kinderen werden feestelijk onthaald met muziek verzorgd door DJ Chocomellow (14 jaar). In samenwerking met de Urban Art Studio konden de kinderen hun naam in graffiti spuiten en natuurlijk werd er door de kinderen lekker gesprongen in het indoor trampolinepark.

Koffie Morning bij De Drie Ballonnen

Tenslotte organiseerden medewerkers op 5 en 6 oktober bij diverse kinderdagopvang-locaties van De Drie Ballonnen een ‘Koffie Morning to-go’ in aansluiting op de landelijke campagne van Stichting Opkikker. Naast koffie en thee om mee te nemen, werden bezoekers ook verleid met wat lekkers. Ook deze opbrengsten gingen naar Stichting Opkikker.

Uitgefeest?

Nog niet; we hebben immers de decemberfeestdagen voor de deur. Verder maken we natuurlijk ook nog bekend hoeveel De Drie Ballonnen dit jaar totaal heeft ingezameld voor Stichting Opkikker. Tijdens een feestelijk moment op 7 december, overhandigde Marie-Louise van Mourik een cheque ter waarde van € 2.100,- aan Henk van Buren van Stichting Opkikker!
Stichting Opkikker maakt jaarlijks ongeveer 2000 gezinnen blij met een Opkikkerdag. Deze gezinnen heb een of meerdere ernstig zieke kinderen waardoor een dagje uit met het gezin vaak niet meer van de grond komt. Met een Opkikkerdag ontzorgt Stichting Opkikker het hele gezin voor een fantastische dag. Wij bedanken iedereen die mee deed dit bedrag voor Stichting Opkikker in te zamelen.

Foto: Jan van Es