Het Interieur op onze nieuwe BSO-locaties

Wij zijn een nieuwe weg ingeslagen met frisse, ruimtelijke en eigentijdse inrichtingen. Voor deze nieuwe look is de facilitaire afdeling verantwoordelijk.

 “Hoe je je voelt hangt heel erg af van de plek waar je je bevindt. Ben je veilig en vertrouwd met de ruimte, of is het nieuw? Zijn er personen die je kent, is het gezellig ingericht of is het er kaal”, licht Manon Wevers toe.

“Iedere volwassene kan zich hier iets bij voorstellen. Of toch een voorbeeld om te duiden hoe het doorwerkt? De sfeer in je favoriete restaurant spreekt je zo aan, dat je je er op je gemak voelt en het eten er nog lekkerder door smaakt. Daarom is het volgens mij ook fijn om na de vakantie weer thuis te komen in je eigen huis, omdat het daar is zoals jij het graag ziet. 

Voor kinderen is dit niet anders. Zij zijn in eerste instantie gericht op de (bekende) volwassene in de ruimte waarin zij zich bevinden, maar gaan al snel op onderzoek uit. Hoe snel een kind gaat onderzoeken is afhankelijk van hoe de ruimte aanvoelt en hoeveel ruimte het kind krijgt. Je kunt je voorstellen dat, wanneer een ruimte groot en onoverzichtelijk is, het veel spannender is dan in een knusse ruimte met duidelijke plekken. Als de ruimte goed is verdeeld met themahoeken, werkt dat spelbevorderend.

Bij De Drie Ballonnen en Junis kijken we heel goed naar onze ruimtes en waar we nog kunnen verbeteren. Naast alle GGD-eisen waar een ruimte aan moet voldoen, waaronder veiligheid en oppervlakte, stellen we als organisatie ook eisen. De ruimte moet praktisch zijn, goed aanvoelen, kloppen bij onze visie qua uitstraling en materiaalgebruik en vooral passen bij onze doelgroep.

Daarbij is er is door wetten en eisen een duidelijk verschil tussen het KDV en de BSO. Het KDV heeft te maken met ergonomische eisen; denk aan een hoge box en verstelbare commodes. Bij de kleinste kinderen letten we meer op de rust die een ruimte moet uitstralen. We kiezen in het KDV voor zachtere kleuren en materialen. Bij de BSO willen we een huiselijke sfeer neerzetten. Daar kiezen we voor teakhouten meubelen, wat stoerdere materialen en kleuren. 

Heb je al eens gekeken bij IKC Toverberg, IKC Tjalk, BSO Weidemolen, Sport BSO Sprint of BSO Zanzibar? Daar is onze visie in het interieur toegepast”, aldus Manon Wevers, interieurstylist Junis.