Opening IKC Toverberg

Woensdag 30 augustus 2017 vond de officiële opening plaats van het nieuwe pand van Kindcentrum Toverberg. Wethouder Isabelle Vugs onthulde tijdens dit officiële moment het nieuwe logo van het kindcentrum.  Kindcentrum Toverberg is een samenwerking tussen kinderopvang-organisatie De Drie Ballonnen, basisschool ’t Schrijverke van de Unicoz onderwijsgroep en het centrum voor Jeugd en Gezin Meerpunt.

Nieuwbouw Kindcentrum Toverberg

Gemeente Zoetermeer gaf het laatste kwartaal van 2016 het startsein voor de bouw van het nieuwe kindcentrum aan de Toverberg in de wijk Meerzicht. In het kindcentrum is er ruimte voor onderwijs, kinderopvang van 0 tot 12 jaar en bevindt zich ook een centrum voor Jeugd en Gezin. Dit is het eerste wijkgerichte inloopcentrum van Meerpunt. Jongeren en ouders/verzorgers kunnen hier terecht met vragen over opgroeien en opvoeden.

Officiële opening

30 augustus om 8:30 uur opende Kindcentrum Toverberg met trots de deuren van het prachtige nieuwe pand. Wethouder Isabelle Vugs onthulde het logo. Het officiële moment werd afgesloten met een ‘speurtocht’ door het nieuwe gebouw.

Meer informatie over Kindcentrum Toverberg

Het kindcentrum is gevestigd aan de Toverberg 3 / 4 in Zoetermeer en met uitzondering van de feestdagen het gehele jaar geopend op doordeweekse dagen van 7.00 tot 18.30 uur. Kindcentrum Toverberg biedt naast TOM-onderwijs (niet klassikaal onderwijs), kinderdagopvang en buitenschoolse opvang voor en na schooltijd en in de vakanties.

Pedagogische en onderwijskundige expertise versterken elkaar continu in de doorgaande leer- en ontwikkelingslijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De overgang tussen school en kinderopvang verloopt soepel waardoor kinderen zich in elke leerfase optimaal kunnen ontwikkelen.