112 Veiligheidsdag - 10 juni 2017 – evenemententerrein Silverdome

Heb je altijd al eens met een echte brandweerspuit willen spuiten? Of op een politiemotor willen zitten? Benieuwd hoe de brandweer een auto openknipt? Kom dan zaterdag 10 juni naar de 112 Veiligheidsdag op het evenemententerrein bij Silverdome aan de Van der Hagenstraat. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kun je van alles beleven en verschillende demonstraties zien. Voor jong en oud.

Demonstraties
Burgemeester Aptroot opent de dag om 11.00 uur. Daarna start het programma. Gedurende de hele dag  vinden verschillende demonstraties plaats. Hoe werken hulpdiensten samen bij een ernstig verkeersongeluk? Hoe houdt de politie een vuurwapen gevaarlijke verdachte aan? Hoe treedt de Mobiele Eenheid op?

Voertuigen
Op het terrein staat een groot aantal voertuigen waaronder een politiemotor, arrestantenwagen, brandweerwagens (uitrukwagen en een hoogwerker), ambulance en antieke brandweervoertuigen. Dit jaar staan er ook twee legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog met een geschut en rupsbanden. Je kunt ze van dichtbij en van binnen bekijken.

Kinderprogramma
Kinderen kunnen alle voertuigen van dichtbij bewonderen of een foto laten nemen op de politiemotor. Ook is er een selfiecorner voor een mooie selfie. Ze kunnen met water spuiten met een (antieke) waterspuit van de brandweer. Ook kunnen kinderen een prachtige wond laten schminken op hun hand of gezicht. En natuurlijk ontbreekt het springkussen niet!

Kramenmarkt en social mediacorner Op de kramenmarkt vind je informatie over de veiligheid in en rond het huis door bedrijven, instanties en bewonersinitiatieven. Nieuw dit jaar is een ‘social mediacorner’ over de gevaren van social media, zoals cyberpesten en sexting. 

Deelnemers
Ook andere organisaties doen aan deze dag mee, waaronder de Zoetermeerse Reddingsbrigade, de dierenambulance, de KNGF, Hartveilig Wonen en het Rode Kruis. 

 

Kom je ook? Kijk voor het volledige programma op facebook #112dagZTM