Chinese delegatie bezoekt De Drie Ballonnen

Zoetermeer - Op 18 april bezocht een delegatie uit China De Drie Ballonnen kinderopvang in het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) De Tjalk. De Chinese delegatie bestaat uit bestuursleden van verschillende organisaties op het gebied van educatie, kinderopvang en zorg.
 

De delegatie bezocht de kinderopvangorganisatie om een indruk te krijgen hoe Nederland de kinderopvang organiseert en wat de Nederlandse overheid bijdraagt voor werkende ouders. Daarnaast is de delegatie meegenomen in de interessante ontwikkelingen bij de kinderopvang en het onderwijs met de vorming van IKC' s.

Zoetermeer heeft een stedenband met Xiamen. Hans Mayer van Stichting Vrienden van Xiamen benaderde De Drie Ballonnen om haar deuren open te stellen voor deze delegatie. Kinderopvang voor de allerkleinsten in China is niet gebruikelijk. Wel voor oudere kinderen.

De delegatie was erg onder de indruk van de inrichting op de locatie, het uitgebreide aanbod aan activiteiten, de aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling bij de kinderen en de ondersteuning vanuit de overheid voor werkende ouders. De doorlopende ontwikkelingslijn van het IKC, voor kinderen van 0 tot 12 jaar, is voor China een nieuwe manier om kinderopvang met het onderwijs te verbinden. De delegatie nam enthousiast en vol inspiratie afscheid.

Foto: Zoetermeeractief.nl