Winnaar kunstwerk onthult in Stadsmuseum Zoetermeer

De Drie Ballonnen bestaat dit jaar 25 jaar. Het hele jaar zijn er op onze locaties feestelijke activiteiten die in het teken staan van kunst en creativiteit: project Tussen Kunst & Kids.

Wethouder Isabelle Vugs onthulde winnende kunstwerk
We zijn het feestjaar gestart met een grote locatie-kunstwedstijd. Alle locaties kregen dezelfde creatieve “doe-maar-gek-box”, waarmee de kinderen de prachtigste creaties konden maken. Ellen Vermeulen, een bekende kunstenaar uit Zoetermeer, hielp mee om uit alle kunstwerken de winnaar te kiezen. Het kunstwerk van locatie Toverberg heeft gewonnen! Dit kunstwerk wordt komende maand geëxposeerd in het Stadsmuseum te Zoetermeer.
Wethouder Isabelle Vugs onthulde het kunstwerk, dat de kinderen samen hadden gemaakt. Er is zelfs afval en kapot speelgoed gebruikt om in het kunstwerk te verwerken. Alle kinderen van locatie de Toverberg waren aanwezig bij de officiële prijsuitreiking in het Stadsmuseum. Naast een prominente plaats in het Stadsmuseum voor hun kunstwerk en een grote beker, kregen alle kinderen ook een lekker stukje taart om de winst te vieren.

Kunstmarkten op locatie
Daarnaast knutselen de kinderen aan eigen kunstwerken. Na iedere themaweek zijn er locatie-kunstmarkten georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede komst van Stichting Opkikker. De Feestcommissie stuurt nieuwsbrieven uit over de voortgang van project Tussen Kunst & Kids.

De thema weken zijn in de weken van:

  • 20 tot 24 februari: schilder- en beeldenweek en voorjaarsvakantie
  • 18 tot 24 april: toneel- en gedichtenweek en meivakantie
  • 12 tot 17 juni: fotografieweek  
  • 7 tot 11 augustus: dans- en muziekweek  
  • 18 tot 22 september: talentenweek

De Jubileum jaarfeesten zijn: 

  • 23 September 2017 - KDV Jaarfeest/kunstmarkt  
  • 29 September 2017 - Leyens/Buytenwegh/Meerzicht BSO feest 
  • 6 Oktober 2017 - Oosterheem/Seghwaert/Noordhove BSO feest
  • 13 Oktober 2017 - Rokkeveen BSO feest