Zoetermeerse wethouder leest voor bij De Drie Ballonnen

Op woensdag 25 januari 2017 was het weer zover: Die ochtend lazen vele bekende en onbekende Nederlanders kinderen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. Het Nationale Voorleesontbijt is de start van De Nationale Voorleesdagen die van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2017 plaatsvinden. Om die reden las Wethouder van Leeuwen voor bij De Drie Ballonnen kinderopvang.

Bekende Nederlanders

Onder anderen Prinses Laurentien, Ronald Plasterk, Kees Tol en Eberhard van der Laan, lazen voor op peuterspeelzalen en scholen door heel Nederland. Maandagochtend 30 januari kwam de Zoetermeerse Wethouder Mariëtte van Leeuwen, voorlezen bij de peuters en kleuters van De Drie Ballonnen kinderopvang in Oosterheem. “Voorlezen is zeker voor de kleinsten ontzettend leuk en goed!”, aldus van Leeuwen.

De kleine walvis

Van Leeuwen las voor uit het Prentenboek van het Jaar, De kleine Walvis van kinderboekenauteur en -illustrator Benji Davies. “De kinderen vonden het geweldig en hingen aan haar lippen”, aldus een pedagogisch medewerker. De Drie Ballonnen hecht veel belang aan lezen en voorlezen. Voorlezen is een dagelijkse activiteit bij de kinderopvangorganisatie.  Er zijn zelfs diverse locaties met een eigen Boekstart (voor-)leeshoek onder leiding van een voorleescoach.

De Nationale Voorleesdagen 2017

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 6 maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen.