Feestelijke opening van een nieuwe BoekStart-voorleeshoek.

Donderdag 9 juni is de rode loper uitgerold bij kinderdagverblijf Toverberg van De Drie Ballonnen. Van 9.00 uur tot 9.30 uur vond, onder toeziend oog van de kinderburgemeester en de kinderen, de feestelijke opening van 'BoekStart in de Kinderopvang' op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs.

De pedagogisch medewerkers van De Drie Ballonnen zijn door de bibliotheek getraind in interactief voorlezen. Eén van de medewerkers is bovendien opgeleid tot voorleescoördinator. De (voor)leesplek is compleet ingericht, inclusief een aantrekkelijke startcollectie gericht op baby’s en peuters. “Ik ben zo blij met deze mooie plek. Zo kunnen de kinderen even lekker van de voorgelezen verhalen genieten”, aldus Sabine Rodenburg - Van Hagen, voorleescoördinator bij De Drie Ballonnen.

BoekStart in de Kinderopvang is een structurele samenwerking tussen de bibliotheek en de kinderopvang, met als doel het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren en te professionaliseren. Met subsidie van Stichting Lezen heeft Bibliotheek Zoetermeer werderom succesvol samengewerkt met De Drie Ballonnen en binnen dit kinderdagverblijf een stimulerende voorleesomgeving gecreëerd. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe groter hun voorsprong is op school.

Foto: Jan van Es