Veelzijdigheid aan diensten

Al meer dan 20 jaar verzorgen wij opvang op verschillende locaties in Zoetermeer. Wij bieden op onze locaties zowel kinderdagopvang, babyopvang, peuterspeelzaal als ook buitenschoolse opvang. Aangezien ieder gezin anders is en andere opvangbehoefte heeft, hebben we een uitgebreid dienstenpakket. Zo kunt u kiezen welk soort goed in uw situatie past.

 

0-4 jaar
Kinderen van 0-4 jaar worden opgevangen in verschillende leeftijdsgroepen, zoals babygroepen van 0-1 jaar, dreumesgroepen 1-2jaar, ukkengroepen 2-3 jaar, peutergroepen van 3-4 jaar en verticale groepen van 0-2, 2-4 en 0-4 jaar.
Dagdeel ochtend: 7.00 - 12.45 uur (ophalen mag tot 13.00 uur). Dagdeel middag: 12.45 - 18.30 uur.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor peuterspeelzaal (2-4 jaar). Peuters van 2 - 4 jaar kunnen op onze dagverblijven op dagdelen, ochtend of middag, komen spelen. De peuterspeelzaal opvang gebeurt samen met peuters uit de kinderdagopvang. Spelenderwijs leren de vaste pedagogisch medewerkers de kinderen belangrijke vaardigheden, zoals samen spelen en delen, en naar elkaar luisteren.

Peuterspeelzaal opvang is mogelijk op de meeste dagverblijf locaties en betreft 40 weken in een jaar (met uitzondering van de schoolvakanties). U brengt eigen luiers mee en de kinderen worden voor het eten opgehaald. Uiteraard eten en drinken de kinderen wel mee op ons tussendoormomentje. Structurele combinaties van andere diensten om de dag te verlengen zijn niet mogelijk.

Samen spelen biedt kinderen mooie ontwikkelingskansen. De kinderen spelen niet alleen met elkaar, ook de pedagogisch medewerkers spelen met de kinderen. Aan de hand van thema's knutselen we samen, lezen we verhaaltjes voor en spelen we ook lekker buiten. Ook het VVE-programma Piramide helpt ons om spelenderwijs de sociale, cognitieve en motorische vaardigheden van kinderen te stimuleren en te volgen.

 

4-13 jaar
Buitenschoolse opvang (BSO) is de verzamelnaam voor allerlei vormen van opvang buiten schooltijd en is voor basisschoolkinderen van 4 tot 13 jaar. De Drie Ballonnen biedt op de locaties de volgende vormen van buitenschoolse opvang: voorschoolse opvang, naschoolse opvang en vakantieopvang. Wij bieden op de school de Oostwijzer ook tussenschoolse opvang aan.

Wij onderscheiden ons door een unieke visie op wat kinderen nodig hebben, ZaaiGoed, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving.